top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ

Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2021

Νόστιμο, δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό το λικέρ μαστίχα είναι μια άκρος αγαπημένη και καλοκαιρινή επιλογή.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ

Τρίτη, Μαϊος 11, 2021

Ένα ντελικάτο αρωματικό και γευστικό λικέρ είναι το λικέρ φράουλας.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΡΗΤΙΚΟ ΡΑΚΟΜΕΛΟ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2020

Το απόλυτο χειμωνιάτικο ρόφημα για εμάς τους κρητικούς.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΙ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2020

Στην Κρήτη τον χειμώνα πίνουμε πολλά "βραστάρια". Πίνουμε δηλαδή τσάι φτιαγμένο με ποικιλία από Κρητικά βότανα. Τα βραστάρια θεωρούνται σαν γιατρικά για τα κρυολογήματα αλλά και τονωτικά για τον οργανισμό.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΙΚΕΡ ΝΕΡΑΝΤΖΙ

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020

Το πιο αρωματικό λικέρ που έχετε απολαύσει. Ντελικάτο, ιδιαίτερο που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ιδανικό για να κλείσετε το γεύμα σας.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΣΑΓΚΡΙΑ

Κυριακή, Αυγούστου 25, 2019

Όσο ακόμα διαρκεί το καλοκαίρι Έλατε να απολαύουμε μια παγωμένη Σαγκριά με φρούτα εποχής.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019

Όταν λέμε τη λέξη σπιτικό, ο νους μας πηγαίνει στο γνήσιο, στο παραδοσιακό, σε αυτό που έχει φτιαχτεί με μεράκι, αγάπη και αγνά υλικά, αυτό που έχει διαφορετική νοστιμιά, που δεν είναι βιομηχανοποιημένο. Σπιτικό είναι αυτό  που φτιάχνεται με τα δικά μας χέρια, στο δικό μας χώρο, στην κουζίνα μας και είναι για εμάς, την οικογένεια μας, τους φίλους μας.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018

Μας την ζητήσατε και σας την προσφέρουμε. Έλατε, κερνάμε σπιτική λεμονάδα, ένα από τα πιο απολαυστικά και δροσερά ροφήματα του καλοκαιριού. Χαρείτε τη με φίλους και την οικογένεια σας. Απολαύστε την με πάγο, αρωματίστε γλυκά, χρησιμοποιείστε την σαν βάση για ντρέσινγ σε σαλάτες. Η επιλογή δική σας.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2017

Το ρόδι ή ρόγδι που λέμε στην Κρήτη, είναι ο καρπός της ροδιάς ή ρογδιάς που συλλέγεται στα μέσα του φθινοπώρου. Ζουμερός κόκκινος καρπός που έχει συνδεθεί με την μακροζωία, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προλαβαίνει σημαντικές παθήσεις. Ιερός καρπός , ευλογημένο φρούτο, σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας. Χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους στην μαγειρική, σε γλυκά, μαρμελάδα, σαλάτες, μπορούμε να απολαύσουμε το θεϊκό χυμό του και ακόμα να φτιάξουμε λικέρ.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΙΚΕΡ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ

Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017

Το λικέρ είναι ποτό που μπορεί να παρασκευάσει κάποιος μόνος του, με απλά υλικά στην κουζίνα του σπιτιού του… απλά να έχει την συνταγή. Το λικέρ είναι ένα ηδύποτο που φτιάχνεται με βάση κάποιο οινοπνευματώδες ποτό που έχει προκύψει από απόσταξη με την ...

Περισσότερα...

Tags:

ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

Σάββατο, Μαϊος 27, 2017

Σας έχω μιλήσει πολλές φορές για ό,τι έχω κληρονομήσει από την γιαγιά μου την Ελισάβετ στην τέχνη της μαγειρικής. Ποτέ δεν σας μίλησα και για το σερβάν ή την σερβάντα που έλεγε ή ίδια. Βλέπετε η πρώτη εγγονή της και έτσι ο κλήρος θέλοντας και μη έπεσε σε μένα. ...

Περισσότερα...

Tags:

ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017

Αν και τελείωσε η εποχή τους, πρόλαβα με τα τελευταία να φτιάξω το λικεράκι μου. Το άνοιξα χθες μετά από 30 μέρες αναμονή. Άνοιξα το βάζο και ο κόσμος μοσχομύρισε εξοχή. Αμέσως μεταφέρθηκα νοερά στο χωράφι μας στο χωριό μου το Καβούσι στα λιόφυτα με την ...

Περισσότερα...

Tags:
Αποτελέσματα 1 - 12 από 12