top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΡΙΑΜ

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2024

Χειμωνιάτικο μπριάμ ένα λαχταριστό φαγάκι που θα φτιάξουμε και θα απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2023

Μια συνταγή μπουκιά και συχώριο που γίνεται γρήγορα χωρίς να υπάρχουν δυσκολίες. Αφράτοι κεφτέδες με σπανάκι, φέτα, μπόλικο δυόσμο, μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο είναι σκέτο γλύκισμα.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΑΚΟΡΥΖΟ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2023

Τα γεμιστά είναι από τα δημοφιλή παραδοσιακά, αυθεντικά, ελληνικά πιάτα που αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στις κουζίνες όλου του κόσμου και κερδίζουν τις καρδιές των καταναλωτών, διεθνώς.Εμβληματικό, πεντανόστιμο, κυρίως καλοκαιρινό πιάτο που φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές και το απολαμβάνουν όσοι κάτσουν στο τραπέζι.Μας αρέσει να τα συνοδεύουμε με φέτα, ένα καθαρά ελληνικό προϊόν.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2023

D0FF3053 2FBF 49BF A406 ADB427FC0FA2

Στη λέξη γιουβέτσι ο νους μας πηγαίνει σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, στο
φαγητό της πολίτικης κουζίνας που όλοι μας το έχουμε στη καρδιά μας.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2023

Η μοναστηριακή κουζίνα είναι λιτή, νόστιμη, με συνταγές ωφέλιμες για την υγεία. Βασίζεται στα λαχανικά, τα όσπρια πολλά από τα οποία παράγουν οι ίδιοι και κυρίως τα θαλασσινά. Οι μοναχοί τηρούν αυστηρά τη νηστεία. Τρώνε με εγκράτεια και όσο πρέπει. Και αυτό διότι οι μοναχοί ζουν με τα απλά, τα απαραίτητα, τα λιτά. Δηλαδή έχουν την απόλυτη υγιεινή διατροφή.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2023

Οι μπάμιες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό λαδερό φαγητό με ξεχωριστή γεύση, σκέτο γλύκισμα! Με την ιδιαίτερη γεύση κερδίζει αυτούς που τις δοκιμάζουν και ανατρέπει τις όποιες αντιρρήσεις δημιουργούνται λόγω της ιδιαίτερης υφής που αποκτά μετά το μαγείρεμα. Από τις αρχές του καλοκαιριού έως τα μέσα φθινοπώρου υπάρχουν φρέσκιες μπάμιες σε όλα τα μανάβικα οπότε μπορούμε να τις γευτούμε με μια πληθώρα συνδυασμών.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΝΑΞΟΥ

Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2023

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με τα πάμπολλα γραφικά χωριουδάκια της, τις ονειρεμένες παραλίες και τα ξεχωριστά έθιμά της, προσφέρει μια απέραντη ποικιλία υψηλής ποιότητας ντόπιων προϊόντων και εξαιρετικών τοπικών συνταγών, ικανών να ικανοποιήσουν τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΜΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΥΡΙΑ

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών και είναι πολύ νοστιμότεροι από το καρπό. Γεμιστοί με αρωματικά, με ανθότυρο, γαλοτύρι, μυζήθρα, με φέτα, τριμμένα τυριά ή ακόμα και με κιμά, αποτελούν μια γευστική καλοκαιρινή απόλαυση.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Πέμπτη, Ιουνίου 01, 2023

Ντοματούλες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πιπεριές, ακόμα και μεγάλα κρεμμύδια γεμισμένα με ρύζι και κιμά ή και ορφανά, με σκέτο ρυζάκι -ή και πλιγούρι όπως συνήθιζαν στην Κρήτη- και μπόλικα μυρωδικά, κρεμμυδάκι κι άφθονο καλό ελαιόλαδο, αραδιασμένα σε ένα ευρύχωρο ταψί, με τις κορυφές τους πασπαλισμένες με τριμμένη φρυγανιά και χρυσοκοκκινισμένες από το "φίλημα" του φούρνου. Η απόλυτη καλοκαιρινή εικόνα!

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2023

Τα γιαχνιστά φαγητά είναι από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα της ελληνικής κουζίνας. 

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ

Σάββατο, Αυγούστου 06, 2022

Οι κολοκυθοκορφάδες είναι μια ιδιαίτερη γευστική απόλαυση των καλοκαιρινών λαχανικών. Είμαστε στο καλοκαίρι, σε μια εποχή που αφθονούν τα λαχανικά στους κήπους και μας καλούν να ετοιμάσουμε μια μεγάλη ποικιλία από απολαυστικά πιάτα. «Κάθε πράγμα στο καιρό του», λέει μια παλιά λαϊκή ρήση και φαίνεται να είναι σοφή όταν μιλάμε για φρούτα και λαχανικά.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022

Στην βίβλο των γευστικών αναμνήσεών μας έχει καταγραφεί με χρυσά γράμματα η λέξη γεμιστά! Ένα φαγητό με όνομα βαρύ από νοστιμιά, χρώματα, αρώματα και μπόλικες βιταμίνες ολόδροσων λαχανικών, που αγκαλιάζουν προστατευτικά την πεντανόστιμη γέμισή τους.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2022

Δικαίως μπορεί να αναρωτηθείτε, μα μουσακάς χωρίς μια παχιά στρώση λαχταριστής μπεσαμέλ γίνεται; Και όμως γίνεται φίλοι μου, όχι απλά διότι έτσι επιτάσσουν πλέον οι σύγχρονοι κανόνες υγιεινής διατροφής, αλλά και γιατί η διάσημη αυτή γαλλικής καταγωγής κρέμα "παντρεύτηκε" με την υπόλοιπη συνταγή του μουσακά μόλις 100 χρόνια πριν, γύρω στο 1920, όταν ο διακεκριμένος Έλληνας chef -Σιφνιός στην καταγωγή-, o Nικόλαος Τσελεμεντές, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την δημιουργία της ελληνικής αστικής κουζίνας, αποφάσισε να εξευρωπαΐσει το μοναδικό αυτό πιάτο, αφαιρώντας του παράλληλα τα πολλά και βαριά μπαχαρικά, κληρονομιά από την εξ ανατολών καταγωγή του.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΑΡΑΚΑ

Τρίτη, Μαϊος 10, 2022

Μπιφτέκια από αρακά, μια νόστιμη και εύκολη πρόταση.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2022

Πράσα με πατάτες γιαχνί, νόστιμο και παραδοσιακό πιάτο με πολλές θρεπτικές ουσίες.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 07, 2022

Το ρύζι είναι η πιο σημαντική τροφή για τρία δισεκατομμύρια κόσμο, δηλαδή το μισό πληθυσμό της γης. Αποτελεί τη βασική ύλη σε εθνικά πιάτα πολλών χωρών και σε εμάς στην Ελλάδα με τα γεμιστά, τους ντολμάδες και τα κάθε είδους χορτόρυζα όπως το λαχανόρυζο.

Περισσότερα...

Tags:

KOYNOYΠΙΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022

Όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή, μιλάμε για φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και άπαχο κρέας. Από τα λαχανικά, αυτά που βοηθούν το σώμα να αποτοξινωθεί είναι το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και η λαχανίδα.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΨΗΛΟΚΟΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΣΙΤΑΡΙ

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2021

Οι λαχαντολμάδες και γενικότερα οι ντολμάδες είναι ένα φαγητό που λατρεύουν όλοι οι Έλληνες. Γευστικό και απλούστατο φαγητό που λατρέψαμε από παιδιά.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021

Το μοσχάρι είναι κρέας που σταδιακά λατρέψαμε στην Ελλάδα και ιδιαίτερα το κοκκινιστό μοσχάρι είναι ένα παραδοσιακό κυριακάτικο ή γιορτινό πιάτο δεμένο με τις ελληνικές γαστρονομικές συνήθειες.

Περισσότερα...

Tags:

TOYΡΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ

Παρασκευή, Αυγούστου 13, 2021

Τα λαχανικά για εμάς τους Έλληνες είναι το προϊόν που θα βρεις φρέσκο σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης χειμώνα καλοκαίρι. Είναι ένα πλεονέκτημα που έχουμε και έτσι γευόμαστε την κάθε εποχή.

Περισσότερα...

Tags:
Σελίδα 1 από 4 Αποτελέσματα 1 - 20 από 64