Όταν μιλάμε για καλοκαιρινές μπάμιες μιλάμε και για αγγουρίδες.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΣ
Είναι μια κατηγορία στην οποία θα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές , τεχνικές, παρασκευές υλικών που θα χρησιμοποιούμε σε συνταγές , γλωσσάρι μαγειρικής και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί να μάθουμε κατά καιρούς για να διευκολυνθούμε στην παρασκευή των λιχουδιών μας.
ΞΑΣΠΡΙΖΟΥΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΞΑΣΠΡΙΖΟΥΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Ξασπρίζουμε αμύγδαλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, έπειτα ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά, σουρώνουμε το ζεστό νερό και ρίχνουμε κρύο. Τώρα πολύ εύκολα μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε.
Τα απλώνουμε σε
...
ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΒΑΖΑ
ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΒΑΖΑ
Η αποστείρωση στα βάζα είναι μια εύκολη διαδικασία, υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε ανάλογα πια μας βολεύει ή θεωρούμε πιο εύκολη. Η αποστείρωση θα βοηθήσει στην καταστροφή μικρόβιων
...
ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Όπως έχετε ακούσει πολλές φορές, το σωστό ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου είναι το μυστικό της επιτυχίας για κάθε συνταγή.
Ο χρόνος ξαρμυρίσματος εξαρτάτε πάντα από το πάχος του ψαριού. Αν είναι πολύ χοντρά τα φύλλα του μπακαλιάρου μπορεί να χρειαστεί και
...
ΜΑΓΙΑ
Η μαγιά, σε νωπή ή ξηρή μορφή, είναι ένα προϊόν που έχει λύσει εδώ και περίπου έναν αιώνα τα χέρια νοικοκυρών και (κυρίως) αρτοποιών. Η ευκολία, αλλά και η ταχύτητα με την οποία η μαγιά «ανεβάζει» τα ζυμάρια μας έκαναν τους περισσότερους επαγγελματίες, αλλά και ...
ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΨΑΡΙΩΝ
Αποφάσισα να γράψω για το πώς καθαρίζουμε ψάρια καταρχάς γιατί είμαι κόρη ψαρά (αστειάκι). Βλέπω φίλες μου να αποφεύγουν να μαγειρέψουν ψάρια διότι δεν ξέρουν να τα καθαρίσουν ή σιχαίνονται όπως λένε να τα αγγίξουν. Μεγάλο λάθος. Είναι κρίμα να έχουμε ένα ...
ΔΕΣΙΜΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ
Φτιάξτε σπιτικές μαρμελάδες και προσφέρετε στους αγαπημένους σας μια γλυκιά απόλαυση. Ανάλογα με την εποχή, όλα τα φρούτα μπορούν να γίνουν μαρμελάδα. Δεν φαντάζεστε τη νοστιμιά μιας μαρμελάδας πορτοκάλι , λεμόνι ή μαρμελάδας από… μπουρνέλες! ...
ΔΕΣΙΜΟ ΓΛΥΚΩΝ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Στη Κρήτη τα γλυκά του κουταλιού έχουν εξέχουσα θέση. Πάντα στο τέλος ενός τραπεζιού προσφέρουμε εκτός των άλλων γλυκισμάτων και γλυκά του κουταλιού, είτε σκέτα είτε πάνω από ντόπιο γιαούρτι. Όλα τα φρούτα, καθώς επίσης και πολλά λαχανικά γίνονται ...
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΡΥΖΙΟΥ
Αναλογία και κατηγορίες ρυζιού
Το ρύζι είναι ένα τρόφιμο με μεγάλη διατροφική αξία που καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο σε μεγάλες ποσότητες. Το ρύζι διαθέτει πολλές ποιότητες και είδη ανάλογα με τον τόπο και τον τρόπο παραγωγής του.
Άλλοι το
...
ΑΝΕΠΙΑΣΜΑ ΠΡΟΖΥΜΙΟΥ
Το πιάσιμο ή το ανέπιασμα του προζυμιού, όπως λέμε στη Κρήτη, ήταν για τις παλιές νοικοκυρές μια ολόκληρη ιεροτελεστία.
Η διαδικασία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη χριστιανική παράδοση, αφού το ανέπιασμα γίνεται από τις παλιές νοικοκυρές με το νερό του
...
ΑΛΟΥΣΑ
Παρασκευή αλουσάς ή αλισίβας
Η αλουσά όπως συνηθίζουμε να λέμε στη Κρήτη είναι ένα θαυματουργό προϊόν. Oι παλιές νοικοκυρές το είχαν για πολυάριθμες χρήσεις. Πολλοί θα έχετε ακούσει για την λευκότητα που χαρίζει στα ρούχα. Κάνει τις κατσαρόλες να αστράφτουν. Λειτούργει ως λίπασμα στα φυτά μας. Σε πληγές για να σταματήσει αιμορραγία. Ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με αλουσά και θα με θυμηθείτε: Σφίγγει το δέρμα, καλύτερα και από την πιο ακριβή αντιγυραντική κρέμα.
Καθαρισμα ροδιου.
Ένα φρούτο πασίγνωστο για της θρεπτικές ιδιότητες που περιέχει . ‘’Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει περά ‘’ λένε , αλλά ίσως θα έπρεπε καλυτέρα να λέγετε για το ρόδι .
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παρασκευές όπως , σαλάτες , λικέρ , γλυκά .
Λίγο
...