Χοιρινή σπάλα στη λαδόκολλα, μια συνταγή εύκολη και λαχταριστή για τους καλοφαγάδες!
ΡΥΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΚΙΜΑ
Ρυζοκεφτέδες γεμιστούς με κιμά έχετε δοκιμάσει; Μια διαφορετική πεντανόστιμη συνταγή για να την απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ
Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για μπιφτέκια με πράσο στο φούρνο!
ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ (κεντανέ)
Πάμε να φτιάξουμε παρέα μια κρητική πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή, σύγκλινο με πράσα.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Μια συνταγή με υπέροχα αρώματα και γεύση, ο χυμός μανταρινιού θα απογειώσει το χοιρινό και θα μας χαρίσει ένα υπέροχο πιάτο!
ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Οι προτάσεις για την αξιοποίηση του χοιρινού είναι κυριολεκτικά αμέτρητες και ιδανικές να πρωταγωνιστήσουν τόσο στο καθημερινό ή κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, όσο και στο γιορτινό, καθώς μικρές έξυπνες πινελιές, όπως η σάλτσα κρασιού, που σας προτείνουμε στη συγκεκριμένη συνταγή, το απογειώνουν αισθητικά και κυρίως γευστικά.
ΚOTOΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα στη χρήση τους λαχανικά είναι το πράσο, που μαγειρεύεται είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο λευκός βολβός του, είναι δε πλούσιο σε προβιοτικά, αλλά και σε διαλυτές φυτικές ίνες, πολύ σημαντικές για την καλή υγεία του εντέρου.
ΜOΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ
Ένα φαγητό με πλούσια γλυκόξινη γεύση, ιδανικό για κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι με καλεσμένους που θες να εντυπωσιάσεις. Τα φθινοπωρινά κυδώνια ταιριάζουν υπέροχα με το μοσχαρίσιο κρέας και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Το κοτόπουλο το αγαπήσαμε από μικρά παιδιά. Από το πολύτιμο αυγό που μας χαρίζει μέχρι το κρέας τους, που μάθαμε να το γευόμαστε με άπειρους τρόπους.
ΚATΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ
Λατρεμένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας για γιορτινές μέρες, κυριακάτικα μεσημέρια και τραπέζι σε καλεσμένους μας. Στην κλασική Αθήνα οι περισσότεροι έτρωγαν κρέας αρνίσιο ή κατσικίσιο μονάχα στις γιορτές!
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΑΡΟΔΙΓΑΝΗ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ
Ως εξημερωμένο είδος η κότα ήταν γνωστή στην Αίγυπτο ήδη από την περίοδο της 18ης Δυναστείας Φαραώ (1550-1295 π.Χ.), όπου μάλιστα χαρακτηριζόταν "το πουλί που γεννάει ένα αυγό κάθε μέρα".
ΒΛΙΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ
Τα βλίτα είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών χόρτων. Το ταπεινό βλίτο, παρά την χαμηλή τιμή και την αφθονία στην οποία το βρίσκουμε, είναι ένας αληθινός θησαυρός. Η επιστημονική ονομασία του βλίτου είναι Amaranthus blitum (Αμάραντος το βλίτον). Κυριαρχεί στην περιοχή της Μεσογείου και είναι από τα κλασσικά διατροφικά υλικά της Μεσογειακής διατροφής που σήμερα έχει εισαχθεί σε πολλά μέρη του κόσμου.
ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΣΙΩΤΙΚΟ
Εκεί που συναντιούνται τέσσερα πελάγη, το Κρητικό, το Καρπάθιο, το Λιβυκό και το Αιγυπτιακό -η Θάλασσα του Λεβάντε-, σ’ εκείνο ακριβώς το σημείο της θάλασσας, αναδύεται το πέτρινο, γκρίζο και απότομο τοπίο της Κάσου, της καπετάνισσας του Αιγαίου. Όπως κι αν την προσεγγίσει κανείς, από αέρος ή δια θαλάσσης, φαντάζει άγρια και αφιλόξενη.
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας για τη μελιτζάνα, ένα όμως είναι βέβαιο, ότι το αγαπημένο αυτό λαχανικό δεν γεννήθηκε -όπως και πολλά ακόμα προϊόντα άλλωστε-, εκεί που σήμερα διαπρέπει, στη Μεσόγειο.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Οι χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ζυμαρικού που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα. Ζούμε σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με ταχύτητα και με νέες διατροφικές μόδες, με φόντο το παρελθόν και την τοπική παράδοση.
ΜΟΥΣΑΚΑΣ
Έδεσμα περισσότερο συνώνυμο με την ελληνική γαστρονομία από τον μουσακά, είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει, εξαιρουμένων μόνο της χωριάτικης σαλάτας και του σουβλακιού.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΡΙ
Ο συνδυασμός λαχανικών με κρέας δίνει πάντα πετυχημένα πιάτα. Στην παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία, σε εποχές που δεν κυριαρχούσε το κρέας στα καθημερινά γεύματα, συνήθιζαν να νοστιμεύουν πιάτα με λαχανικά, με λίγο χοιρινό κρέας που να έχει λίπος.
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ
Το κατσικίσιο κρέας στην ελληνική κουζίνα έχει δημιουργήσει μια πληθώρα αμέτρητων συνταγών για καθημερινό, κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι.
ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
To μπουρδέτο, το φαγητό των ψαράδων, είναι μία χαρακτηριστική κερκυραϊκή συνταγή μαγειρέματος ψαριών, με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, την κόκκινη σάλτσα και τη δυνατή γεύση κόκκινου καυτερού πιπεριού να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της.