top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Κυριακή, Μαρτίου 10, 2024

Χοιρινή σπάλα στη λαδόκολλα, μια συνταγή εύκολη και λαχταριστή για τους καλοφαγάδες!

Περισσότερα...

Tags:

ΡΥΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024

Ρυζοκεφτέδες γεμιστούς με κιμά έχετε δοκιμάσει; Μια διαφορετική πεντανόστιμη συνταγή για να την απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Περισσότερα...

Tags:

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2024

Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για μπιφτέκια με πράσο στο φούρνο!

Περισσότερα...

Tags:

ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ (κεντανέ)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2024

Πάμε να φτιάξουμε παρέα μια κρητική πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή, σύγκλινο με πράσα.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2024

Μια συνταγή με υπέροχα αρώματα και γεύση, ο χυμός μανταρινιού θα απογειώσει το χοιρινό και θα μας χαρίσει ένα υπέροχο πιάτο!

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΚΟΡΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2023

Μια πεντανόστιμη συνταγή για το εορταστικό τραπέζι.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023

Οι προτάσεις για την αξιοποίηση του χοιρινού είναι κυριολεκτικά αμέτρητες και ιδανικές να πρωταγωνιστήσουν τόσο στο καθημερινό ή κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, όσο και στο γιορτινό, καθώς μικρές έξυπνες πινελιές, όπως η σάλτσα κρασιού, που σας προτείνουμε στη συγκεκριμένη συνταγή, το απογειώνουν αισθητικά και κυρίως γευστικά.

Περισσότερα...

Tags:

ΚOTOΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023

Ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα στη χρήση τους λαχανικά είναι το πράσο, που μαγειρεύεται είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο λευκός βολβός του, είναι δε πλούσιο σε προβιοτικά, αλλά και σε διαλυτές φυτικές ίνες, πολύ σημαντικές για την καλή υγεία του εντέρου.

Περισσότερα...

Tags:

ΜOΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2023

Ένα φαγητό με πλούσια γλυκόξινη γεύση, ιδανικό για κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι με καλεσμένους που θες να εντυπωσιάσεις. Τα φθινοπωρινά κυδώνια ταιριάζουν υπέροχα με το μοσχαρίσιο κρέας και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023

Το κοτόπουλο το αγαπήσαμε από μικρά παιδιά. Από το πολύτιμο αυγό που μας χαρίζει μέχρι το κρέας τους, που μάθαμε να το γευόμαστε με άπειρους τρόπους.

Περισσότερα...

Tags:

ΚATΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2023

Λατρεμένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας για γιορτινές μέρες, κυριακάτικα μεσημέρια και τραπέζι σε καλεσμένους μας. Στην κλασική Αθήνα οι περισσότεροι έτρωγαν κρέας αρνίσιο ή κατσικίσιο μονάχα στις γιορτές!

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΑΡΟΔΙΓΑΝΗ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023

Ως εξημερωμένο είδος η κότα ήταν γνωστή στην Αίγυπτο ήδη από την περίοδο της 18ης Δυναστείας Φαραώ (1550-1295 π.Χ.), όπου μάλιστα χαρακτηριζόταν "το πουλί που γεννάει ένα αυγό κάθε μέρα".

Περισσότερα...

Tags:

ΒΛΙΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2023

Τα βλίτα είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών χόρτων. Το ταπεινό βλίτο, παρά την χαμηλή τιμή και την αφθονία στην οποία το βρίσκουμε, είναι ένας αληθινός θησαυρός. Η επιστημονική ονομασία του βλίτου είναι Amaranthus blitum (Αμάραντος το βλίτον). Κυριαρχεί στην περιοχή της Μεσογείου και είναι από τα κλασσικά διατροφικά υλικά της Μεσογειακής διατροφής που σήμερα έχει εισαχθεί σε πολλά μέρη του κόσμου.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΣΙΩΤΙΚΟ

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2023

Εκεί που συναντιούνται τέσσερα πελάγη, το Κρητικό, το Καρπάθιο, το Λιβυκό και το Αιγυπτιακό -η Θάλασσα του Λεβάντε-, σ’ εκείνο ακριβώς το σημείο της θάλασσας, αναδύεται το πέτρινο, γκρίζο και απότομο τοπίο της Κάσου, της καπετάνισσας του Αιγαίου. Όπως κι αν την προσεγγίσει κανείς, από αέρος ή δια θαλάσσης, φαντάζει άγρια και αφιλόξενη.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2023

Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας για τη μελιτζάνα, ένα όμως είναι βέβαιο, ότι το αγαπημένο αυτό λαχανικό δεν γεννήθηκε -όπως και πολλά ακόμα προϊόντα άλλωστε-, εκεί που σήμερα διαπρέπει, στη Μεσόγειο.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2023

Οι χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ζυμαρικού που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα. Ζούμε σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με ταχύτητα και με νέες διατροφικές μόδες, με φόντο το παρελθόν και την τοπική παράδοση.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2023

Έδεσμα περισσότερο συνώνυμο με την ελληνική γαστρονομία από τον μουσακά, είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει, εξαιρουμένων μόνο της χωριάτικης σαλάτας και του σουβλακιού.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΡΙ

Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2023

Ο συνδυασμός λαχανικών με κρέας δίνει πάντα πετυχημένα πιάτα. Στην παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία, σε εποχές που δεν κυριαρχούσε το κρέας στα καθημερινά γεύματα, συνήθιζαν να νοστιμεύουν πιάτα με λαχανικά, με λίγο χοιρινό κρέας που να έχει λίπος.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

Το κατσικίσιο κρέας στην ελληνική κουζίνα έχει δημιουργήσει μια πληθώρα αμέτρητων συνταγών για καθημερινό, κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

To μπουρδέτο, το φαγητό των ψαράδων, είναι μία χαρακτηριστική κερκυραϊκή συνταγή μαγειρέματος ψαριών, με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, την κόκκινη σάλτσα και τη δυνατή γεύση κόκκινου καυτερού πιπεριού να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Περισσότερα...

Tags:
Σελίδα 1 από 8 Αποτελέσματα 1 - 20 από 145