top image food
soupies.jpg

Μπήκαμε στη Μεγάλη εβδομάδα και η νηστεία καλά κρατεί. Αλλά μας αρέσει, όταν έχεις τέτοιες υπέροχες συνταγές δεν νομίζω ότι νιώθεις την έλλειψη του κρέατος. Ευχαριστούμε την καλή φίλη της σελίδα Ελένη Τόκταμη που για ακόμα μια φορά μας έφτιαξε ένα υπέροχο φαγάκι και μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για τις πιο νόστιμες σουπιές με τσιγαριαστά χόρτα.

ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό χόρτα τσιγαριαστά
μισό κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
3 ματσάκια μάραθο
200 ml ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Για τις σουπιές
1,5 κιλό σουπιές
2 μέτριες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
1 κρεμμύδι ξερό για τις σουπιές
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα χοντροκομμένα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα χόρτα, το μάραθο, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και το νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν χωρίς όμως να λιώσουν. Δέκα λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε το σπανάκι που θέλει λίγο ψήσιμο και αλατοπιπερώνουμε.

IMG 0255 IMG 0268
Παράλληλα πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε μέτρια κομμάτια, τις βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα και τις αφήνουμε να πιούν τα υγρά που θα κατεβάσουν. Τις σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να το πιουν κι αυτό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν λιγάκι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου. Περιμένουμε λίγο, ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν.

IMG 0261 IMG 0264

IMG 0269 IMG 0274
Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα χόρτα από την κατσαρόλα που τα ψήσαμε και τα προσθέτουμε στις σουπιές να ενωθούν οι γεύσεις, και ρίχνουμε λίγο από το ζουμάκι των χόρτων που έμεινε.

IMG 0276 IMG 0286

Καλή επιτυχία!!