•  

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Με γνώμονα το μεράκι και την αγάπη για την μαγειρική δημιουργήθηκε αυτή η ιστοσελίδα! Με προσωπικές και φιλικές συνταγές από απλούς ανθρώπους αλλά και ειδικούς στο είδος θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε σε γέυσεις της παραδοσιακής Κρήτης και όχι μόνο. Καλή σας περιήγηση.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε μας για να δείτε πρώτοι τα video μαγειρικης μας στο Youtube

youtube channel

mantinades
 • “Με μια ντομάτα δυο ελιές, τρία παξιμαδάκια πίνουν στην Κρήτη τσικουδιά και λεν΄ μαντιναδάκια.”

  ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ
 • “Αν θέλεις να περνάς καλά και να΄ χεις την υγειά σου τρώγε ότι παράγεται αγνό εις τα χωριά σου.”

  ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

 • ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΕΣ

  Οι μουσαφίρηδες : Λέξη Τουρκικής προέλευσης , μια από τις πολλές λέξεις λήμματα στο Κρητικό γλωσσικό ιδίωμα . Misafir = ταξιδιώτης. Μουσαφίρης = φιλοξενούμενος , επισκέπτης. Η κατηγορία λοιπόν αυτή ανήκει σε όλους εσάς , τους φιλοξενούμενους , τους επισκέπτες , τους φίλους . Θα βρείτε συνταγές γνωστών και αγνώστων φίλων που μου χάρισαν για να τιμήσουν τη σελίδα μας. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

  mousafirides
 • ta apomeinarika
  ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΚΑ

  Το περισσευούμενο φαγητό. Τι κάνουμε λοιπόν κάτι που μας περίσσεψε από φαγητό ή από υλικά; Όπως είναι γνωστό στη κουζίνα δεν πετάμε ποτέ…τίποτα. Σε αυτή τη κατηγορία λοιπόν θα βρείτε συνταγές για να φτιάξετε κάτι διαφορετικό από φαγητά ή υλικά που σας έχουν περισσέψει. Αν σας μείνει φαγητό που δεν θέλετε να καταναλώσετε, μην το πετάξετε. Συσκευάστε το όμορφα και λύσεις υπάρχουν.

 • ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

  Σε αυτήν λοιπόν τη κατηγορία αγαπημένοι μου φίλοι θα συναντάτε πάντα συνταγές από το Χωριό μου το αγαπημένο. Συνταγές παλιές, φτιαγμένες από μένα ή από γυναίκες και άντρες του χωριού. Ναι φυσικά και από άντρες, γιατί οι άντρες μας εκεί όταν μαγειρεύουν κάνουν θαύματα. Σας ευχαριστώ.

  xorio mou agapimeno
 • tsathibolhs
  ΤΑ ΞΕΝΟΜΠΑΤΙΚΑ

  Ο ξενομπάτης , ο ξένος , ο ξενοχωριανός , κάποιος από άλλο μέρος. Σε αυτή τη κατηγορία λοιπόν θα βρίσκετε συνταγές ξένες. Συνταγές εκτός Κρήτης . Συνταγές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο . Συνταγές που αγαπάμε πολύ.

 • ΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΝ

  Αυτή η κατηγορία ειλικρινά, είναι μια κατηγορία που από αυτή επιθυμώ να μάθω και εγώ. Γιατί τα προς παράδοση; Τα προς παράδοση σε εμάς και σε όλες τις επόμενες γενιές. Μια μέρα που μαζεύαμε χόρτα με τη μάνα μου και μου έδειχνε το ένα μου έδειχνε το άλλο, δοκίμασε αυτό, μύρισε το άλλο. Αναρωτήθηκα , ποσά χόρτα και βότανα υπάρχουν που εμείς οι νεότερες δεν τα γνωρίζουμε; Ένας ολόκληρος πλούτος που έθρεψε γενιές και γενιές σε δύσκολες εποχές. Αν φύγουν μια μέρα όλες αυτές οι αγαπημένες μαμάδες και γιαγιάδες εμείς τι ξέρουμε;

  ta alismonita
      ariadni   savidakis       photographer

  Πατήστε εδώ και ακολουθήστε μας για να δείτε πρώτοι τα video μαγειρικης μας στο Youtube

  youtube channel