top image food
megali1.jpg

H αλληλεπίδραση με τα νέα παιδιά και το νεανικό πάθος πάντα με συνεπαίρνει ευχάριστα.

15
Αυτή την φορά η αφορμή δόθηκε από τον συνεργάτη μου στο Ραδιόφωνο Παντελή Σπυριδάκη που με προσκάλεσε στο 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Ηρακλείου, που βρίσκεται στις Γούρνες.
Οι μαθητές αμέσως έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για το σαιτ “kritikes-geuseis” μιας και πριν πάω, το είχαν ήδη μελετήσει και με βομβάρδισαν με ερωτήσεις: πως ξεκίνησε, τι μου έδωσε το κίνητρο να ασχοληθώ, ποιες είναι οι δυσκολίες οι προκλήσεις αλλά και τα μυστικά!
Ως νέοι φωτογράφοι στο Γ Εξάμηνο, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την δουλειά που απαιτείται στο “στήσιμο” ενός επαγγελματικού σαιτ (θεματικού για την κρητική διατροφή), τις φωτογραφήσεις, τις λήψεις, την προεργασία & τις ενδιάμεσες (πιο σύνθετες) φωτογραφίες μιας κρητικής συνταγής, δηλαδή: υλικά, μαγείρεμα – μίξη, ολοκλήρωση πιάτου.
Δεν θέλησαν να μείνουν στα λόγια όμως. Κι αμέσως σηκώθηκαν με παρότρυνση του καθηγητή τους και καλού μου φίλου Παντελή Σπυριδάκη κι ανέλαβαν δράση.

17  16
Όλοι μαζί ο Μάνος Μανουσάκης , η Βάσω Μιχελουδάκη, ο Νικήτας Μπρορμπουδάκης, η Αθηνά Μανουσάκη, ο Φάνης Καπέλης, η Εριέτα Πυργιωτάκη πήραν τις φωτογραφικές τους μηχανές και ξεκίνησαν μια εμπνευσμένη φωτογράφηση για την συνταγή με τους κουραμπιέδες που με χαρά σκέφτηκα να φιλοξενήσω στο www.kritikes-geuseis.gr
Και στο τέλος όλη η ομάδα μαζί βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία για να θυμόμαστε αυτή την ξεχωριστή ημέρα που είπαμε πράγματα και για την δουλειά των φωτογράφων, την ραγδαία ανάπτυξη των social media αλλά και για την μεγάλη σημασία που έχει η κρητική διατροφή!
Να έχετε καλή τύχη στις ζωές σας όλοι!

1

2