top image food
Ανώνυμο NK SITE  (10).png

Ζυμαρικά με κρέμα γραβιέρας και καπνιστή πανσέτα είναι ένα φαγητό που θέλουμε να το απολαύσουμε μια φορά την εβδομάδα. Είναι ένας συνδυασμός γεύσεων τριών ποιοτικών και μοναδικών υλικών.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 2 ΚΑΛΑΘΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΡΟΙΌΝΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥ 12

Η γραβιέρα, ένα από τα δημοφιλή και ποιοτικά τυριά της Ελλάδας, είναι γνωστός ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής της με αγνά συστατικά και τη μοναδική ευχάριστη γεύση της. Η καπνιστή χοιρινή πανσέτα από διαλεκτό κρέας χαρακτηρίζεται από το πλούσιο άρωμα των μπαχαρικών και το κάπνισμα της από ξύλα.
Τα ζυμαρικά αποτελούν ένα από τα βασικά διατροφικά προϊόντα πολλών λαών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι σε χορταίνουν, σου δίνουν την δυνατότητα να πειραματιστείς στην κουζίνα με ότι υλικά έχεις στο ψυγείο σου, χωρίς να κρύβουν πολλά μυστικά. Αυτή η συνταγή είναι προσαρμοσμένη στη σύγχρονη σπιτική μαγειρική που δίνει νοστιμιά, διατροφική ισορροπία και ευκολία στην παρασκευή της. Είναι ένα φαγητό με πλούσια θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Άλλωστε σήμερα όλοι μας επιδιώκουμε να τρώμε κάτι λαχταριστό με χαρά, που είναι στοιχείο ψυχικής ισορροπίας και ικανοποίησης.
Αν ψάξουμε να βρούμε τις ρίζες των ζυμαρικών θα πρέπει να ανατρέξουμε στη μαγειρική του αρχαίου κόσμου. Η ιστορία τους ξετυλίγεται σαν ένα παραμύθι μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών, μεταξύ Κινέζων και Αράβων που διεκδικούν την πατρότητα τους. Στην Ελλάδα συναντάμε αναφορά για ζυμαρικά το 1000 π.Χ. Ήταν μια ζύμη με αλεύρι και νερό που ονομαζόταν «λάγανον» (δηλαδή λαζάνι) που την πήραν μαζί τους οι Έλληνες όταν έκαναν τις πρώτες αποικίες στην Ιταλία. Εμείς οι πιο σύγχρονοι που είτε γνωρίσαμε, είτε ακούμε οικογενειακές ιστορίες για την μαγειρική τέχνη των προγόνων μας, μας μιλούν για τα παραδοσιακά ζυμαρικά που φτιάχνανε με ειδική μαεστρία παλιές νοικοκυρές με το χέρι και το μπλάστρι πάνω σε σοφρά ή σε ξύλινους πάγκους.

Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
20 ml ελαιόλαδο
250 γρ. καπνιστή πανσέτα
1 σκελίδα σκόρδο

Για την κρέμα γραβιέρα
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
30 ml γάλα
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο γράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
Στη μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα τυριά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την σκελίδα το σκόρδο ολόκληρη.
Ανακατεύουμε για λίγο και αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε την καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κομμάτια και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Για να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε μία πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα γραβιέρας και αραδιάζουμε την καπνιστή πανσέτα.
Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!

NK SITE 21

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

λαζανια1

ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 2 ΚΑΛΑΘΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΡΟΙΌΝΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥ 2