top image food
Σχέδιο χωρίς τίτλο-14.png

Το αρνάκι αυγολέμονο με αγκινάρες είναι ένα αγαπημένο φαγητό το οποίο συνηθίζουμε να ψήνουμε την άνοιξη που είναι φρέσκες οι αγκινάρες.

Είναι ένα γευστικό και θρεπτικό φαγητό, με απόλυτη ισορροπία συστατικών που μεταφέρουν την άνοιξη στο πιάτο μας.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι ένα από τα πιάτα που πλαισιώνουν το τραπέζι τη βραδιά της Ανάστασης, προσδίδοντας ποικιλία αλλά και νοστιμιά στο εορταστικό μας δείπνο.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 14 αντίγραφο 2

Καθοριστικής σημασίας, για να έχει επιτυχία η συνταγή μας ,είναι το πόσο τρυφερό είναι το αρνάκι που θα επιλέξουμε, ώστε να μην χρειαστεί πολλή ώρα στο ψήσιμο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι αγκινάρες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενώ είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες , βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα της αγκινάρας έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης.

Σίγουρα είναι ένα φαγητό που μπορούμε να φτιάξουμε όλο το χρόνο χρησιμοποιώντας κατεψυγμένες αγκινάρες όταν είναι εκτός εποχής.

Υλικά
1 κιλό αρνί ή κατσικάκι κομμένο σε μέτριες μερίδες (χεράκι ή μπούτι)
5 αγκινάρες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
100ml ελαιόλαδο
50ml άσπρο κρασί
2 κουταλιές άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
1 αυγό
Χυμό από δυο λεμόνια

Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κομμάτια το αρνί, σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον άνηθο, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατίζουμε και ρίχνουμε δυο κούπες ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια ώρα.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα, κόβουμε το κοτσάνι και καθαρίζουμε γύρο. Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το χνουδάκι, περνάμε με λεμόνι για να μην μαυρίσει. Ρίχνουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι μέχρι να χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό.

Αφού ψηθεί το αρνάκι, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις αγκινάρες, διορθώνουμε με αλάτι και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με λίγο ακόμα νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.

Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι. Ρίχνουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμόνι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε σταδιακά ζεστό ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα κυκλικά.

Τρίβουμε αρκετό φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!

Σχέδιο χωρίς τίτλο 14 αντίγραφο

Συνταγές μας θα βρείτε στο site των SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ καθώς και στα φυλλάδια προσφορών.

Δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές μας

ΑΡΝΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

Σχέδιο χωρίς τίτλο 13 αντίγραφο 7