top image food
MEGALI.jpg

Μαγειρέψατε χθες ή προχθές μακαρόνια με κιμά και σας περίσσεψε κιμάς; Λίγη ποσότητα φαντάζομαι για να φτιάξουμε ένα παστίτσιο. Μια νόστιμη λύση που σας έχω δώσει και στο παρελθόν είναι να τηγανίσουμε μεγάλες χοντρές πατάτες να βάλουμε κιμά και μπόλικο τυράκι, έτσι δεν μας έκαναν οι γιαγιάδες μας;


Μα αύριο πάλι τι θα δώσουμε στα καμάρια μας για το σχολείο; Μεγάλο πρόβλημα κάθε φορά. Σας έχω λύση και τον κιμά μας να αξιοποιήσουμε και στα παιδάκια μας να δώσουμε κάτι νόστιμο για το σχολείο. Αν μείνουν φυσικά και δεν πέσουν αμέσως στο ταψί..

14


Υλικά
Φύλλο
150γρ. βούτυρο
1 αυγό
200γρ. γιαούρτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
250γρ. αλεύρι σκληρό
250γρ.αλευρι Γ.Ο.Χ.
20γρ. μπεικιν παουντερ
Γέμιση
200-300γρ. κιμά (ψημένο που μας έχει περισσέψει)
100γρ. ξυσμένη γραβιέρα
1 αυγό
Επικάλυψη
1 αυγό
Λίγο γάλα
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αυγό, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά.

1
Αναμιγνύουμε τα αλεύρια και το μπεικιν παουντερ και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε το ζυμάρι για 1 ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να ξεκουραστεί.

23
Έχουμε αφήσει τον κιμά που μας έχει περισσέψει να κρυώσει εντελώς, ρίχνουμε το αυγό και το τυρί και ανακατεύουμε.

45
Παίρνουμε τη ζύμη και δημιουργούμε 20 μπαλάκια (θα βγουν μεγάλα τα κιμαδοπιτάκια μας) ή 25 μικρότερα. Ανοίγουμε στο χέρι πιέζοντας με τα δάχτυλα μας ένα στρογγυλό φύλλο ή με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο και κόβουμε με βάση ένα πιατάκι ή κουπ. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες με τα χέρια ή με ένα πιρούνι.

67

89
Τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε σε ένα πιάτο το αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε τα πιττάκια μας. Αν μας αρέσει μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο σουσάμι.

10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για ένα τέταρτο περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!

11

12

13