top image food
megali.jpg

Η σημερινή συνταγή είναι για το χατίρι της φίλης μου Μαρίας, φοιτήτρια στο παιδαγωγικό Ρεθύμνου και φανατική ακόλουθος της σελίδας μας.


Πριν λίγες μέρες μου στέλνει μήνυμα.
-Νεκταρία μου, πως θα φτιάξω ρεβίθια; Τα κλασικά άσπρα μαμαδίστικα ρεβιθάκια. Αν και δεν τα πολύ έτρωγα στο σπίτι μας, τώρα που είμαι μακριά μου έλειψαν. Όταν ρωτώ τη μαμά μου, λέει, βαλε αυτό, βαλε εκείνο. Κάποια στιγμή επιχείρησα να τα φτιάξω αλλά δεν τα άφησα από την προηγούμενη στο νερό, δεν ψηνόταν τα άτιμα. Η μαμά μου θεώρησε δεδομένο ότι το γνωρίζω, που να το ξέρω ρε μάνα.. Σε παρακαλώ, ελπίζω να καταλαβαίνεις το πρόβλημα μου, στείλε άμεσα συνταγή.
Γέλασα πολύ με τη φίλη μου και φυσικά της έστειλα αμέσως συνταγή.

8
Υλικά
500γρ ρεβίθια
½ κουταλάκι σόδα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
150ml ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Αλευρολέμονο
1,5 κουταλιά αλεύρι
Χυμό από δυο λεμόνια
Ζωμό από το φαγητό

Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με τη σόδα να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε 2-3 φορές τα ρεβίθια και τα βράζουμε με αρκετό νερό μέχρι να μεσοψηθούν. Αφαιρούμε τον αφρό που θα βγάλουν όποτε χρειαστεί.

12
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφτούν. Ξανά βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να βράσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ψήνουμε για καμία ώρα ακόμα μέχρι να ψηθούν εντελώς.

34
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και μισή φλιτζάνα ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε το αλευρολέμονο στο φαγητό και ξανά βάζουμε στη φωτιά να πάρει 2 βράσεις.

56

 

Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε περισσότερο άρωμα, λίγο ξύσμα λεμονιού.

7
Καλή επιτυχία!!!

9

10