top image food
AGOSALATA23.png

Μας περίσσεψαν αυγά μετά το τσούγκρισμα στο Πασχαλινό τραπέζι; Μια έξυπνη λύση να φτιάξουμε στο άψε σβήσε μια σαλάτα με ντομάτα και μαρούλι ή να τα κάνεις γεμιστά με μαγιονέζα, μουστάρδα, άνηθο και κάπαρη!

AGOSALATA345

Αν προβληματίζεσαι πως θα τα συνδυάσεις, ανοίγεις το ψυγείο σου, όλο και κάτι θα βρεις για να κάνεις ένα πιάτο όλο νοστιμιά και χρώμα. Τα βραστά αυγά γίνονται μια υπέροχη σαλάτα. Απλή και νόστιμη συνταγή που δεν θέλει πολύ χρόνο και ιδανική για αυτούς που κάνουν διατροφή με πρωτεΐνες. Μπορούμε να τα σερβίρουμε για πρώτο πιάτο, για κέρασμα, για μπουφέ, για μεζεδάκι.
Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή. Μια υπερτροφή που μας κάνει καλό από τα πρώτα βήματα της ζωής μας. Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές με όλα τα αναγκαία συστατικά για ισορροπημένη διατροφή. Το αυγό είναι το τρόφιμο που θα το χρησιμοποιήσεις σ’ ένα εκατομμύριο συνταγές φαγητών και γλυκών. Από τη στιγμή που έχουμε αυγά όλο το χρόνο, μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε αυτή τη συνταγή κάθε στιγμή, για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, και να τα απολαύσουμε μ’ ένα διαφορετικό τρόπο που αξίζει το κόπο.
Αυγά πτηνών θεωρούνταν πολύτιμη τροφή από τα προϊστορικά χρόνια. Οι κότες, προέρχονται από πτηνά της ζούγκλας περιοχών στη νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία. Πιθανόν τα εξημέρωσαν για τα αυγά τους πριν από το 7500 π.Χ. Στην Ελλάδα μας ήρθαν γύρω στο 800 π.Χ. με το ορτύκι ως κύρια πηγή αυγών. Στην αρχαία Ρώμη, τα αυγά διατηρούνταν με ορισμένες μεθόδους και τα γεύματα συχνά ξεκινούσαν με πιάτα αυγών. Στο μεσαίωνα τα αυγά δεν καταναλωνόταν την περίοδο της Σαρακοστής λόγω νηστείας, όπως και σήμερα σε όλες τις νηστείες του χρόνου το αυγό απέχει από τη διατροφή.


Υλικά
300 γρ. ζυμαρικά βίδες ή φιογκάκια
8 αυγά βρασμένα
2 καρότα
1 πατάτα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
40 γρ. αγγουράκι τουρσί
1 κουταλάκι άνηθο
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
20ml ελαιόλαδο
Aλάτι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό, μεταφέρουμε σε ένα μπόλ.
Για την συνταγή μας τα αυγά θα πρέπει να είναι βρασμένα σφιχτά και να έχουν κρυώσει εντελώς. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, μεταφέρουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και κόβουμε σε μικρά καρεδάκια, βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζουμε για 10 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν εντελώς , μεταφέρουμε στο μπολ με τα αυγά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψιλοκομμένα ,και αλατίζουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε την σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

AGOSALATA233

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

koulourakia2

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Σχέδιο χωρίς τίτλο 13