top image food
salata kolokithi 15.png

Η σαλάτα με ζυμαρικά και κολοκύθια είναι ένας πετυχημένος συνδυασμός για να εντυπωσιάσουμε καλεσμένους σε γεύμα στο σπίτι μας. Είναι μια σαλάτα με πλούσια θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας.

salata kolokithi 14

Άλλωστε σήμερα όλοι μας επιδιώκουμε να τρώμε κάτι λαχταριστό με χαρά, που είναι στοιχείο ψυχικής ισορροπίας και ικανοποίησης. Επιλέγεις τα ζυμαρικά που σου αρέσουν, τα συνδυάζεις με λαχανικά για σαλάτα και έχεις ένα κρύο πιάτο στο άψε σβήσε. Ειδικά αν είσαι vegan. Τα ζυμαρικά χορταίνουν, σου δίνουν την δυνατότητα πειραματιστείς στην κουζίνα με ότι υλικά έχεις στο ψυγείο σου, χωρίς να κρύβουν πολλά μυστικά.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να λατρεύουμε τις πλούσιες σαλάτες και ιδιαίτερα τις έξυπνες λύσεις. Οι λαχταριστές σαλάτες έχουν αρχίσει να ξεπερνούν το ρόλο του απλού συνοδευτικού και έχουν γίνει οι ίδιες βασικό γεύμα και μας χορταίνουν. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που υπάρχει πληθώρα ολόφρεσκων λαχανικών που κάνουν τις σαλάτες μας ακόμα πιο πλούσιες και γευστικές. Δεν είναι ότι κάναμε στην άκρη την ελληνική χωριάτικη σαλάτα ή άλλες επώνυμες διαχρονικές σαλάτες γιατί έπαψε να μας γεμίζει το μάτι, απλά καθημερινά βλέπεις σε όλα τα εστιατόρια ακόμα και σε ταβέρνες, απίστευτες συνταγές για σαλάτες με θεϊκά ντρέσινγκ που τις απογειώνουν. Από την άλλη μια καινούργια συνταγή σαλάτας ανανεώνει την όρεξη μας προς την κατανάλωση καθημερινού φαγητού. Η ανανέωση στις εναλλακτικές συνταγές που είναι εξίσου γευστικές κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Οι σαλάτες ήταν αγαπητές και γνωστές από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες και μεταγενέστερα οι Ρωμαίοι τιμούσαν δεόντως τα σαλατικά αρτύματα με λάδι, ξίδι και αλάτι.

 

Υλικά
150 γρ. πένες
3 κολοκυθάκια
1 ματσάκι ρόκα
100 γρ. παρμεζάνα
½ σκελίδα σκόρδο τριμμένο
80 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε, αδειάζουμε σε ένα μπόλ και αφήνουμε να κρυώσουν.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα πίλερ. Μεταφέρουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, την μουστάρδα, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και κραταμε στην άκρη.
Πάνω από τα ζυμαρικά τοποθετούμε την ρόκα, τα κολοκυθάκια με την σάλτσα και σερβίρουμε φλοίδες παρμεζάνας.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

salata kolokithi 1

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ

ΣΦΟΘΓΓΑΤΟ1Ν5

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 λαζανια1